Els nostres centres

Top
a

Avui és el dia Mundial contra la Diabetis!

Sabies que existeixen diferents tipus de diabetis?

Hi ha tres tipus principals de diabetis:

Diabetis tipus 1 – Amb aquest tipus de diabetis, el cos no produeix insulina. Això és un problema perquè el cos necessita insulina per treure el sucre (glucosa) dels aliments que la persona consumeix per convertir-la en energia. Les persones que tenen diabetis tipus 1 han de prendre insulina tots els dies.
Diabetis tipus 2 – Amb aquest tipus de diabetis, el cos no produeix o no fa servir bé la insulina. La diabetis tipus 2 és la forma més comuna de diabetis.
Diabetis gestacional – Aquest tipus de diabetis ocorre en algunes dones quan estan embarassades. La majoria de les vegades, desapareix quan neix el bebè. No obstant això, si desapareix, aquestes dones i els seus fills corren un major risc de desenvolupar diabetis més endavant.

Per tant la diabetis és una malaltia que es caracteritza per valors de sucre (glucosa) en sang anormalment elevats (hiperglucèmia) a causa d’un dèficit d’insulina o una funció ineficient d’aquesta.

L’exercici físic ha demostrat ser eficaç per millorar el control glucèmic i per això des d’AnyósPark, tant per minimitzar els seus efectes així com per intentar evitar aquesta malaltia, t’aconsellem practicar habitualment exercici físic.
No oblidis combinar l’exercici físic amb una dieta saludable, ja que d’aquesta manera aconseguiràs un millor control glucèmic.

Amb la diabetis no hi ha excuses!

Saps quins aliments estan aconsellats per a les persones amb diabetis?
– En general hem d’evitar els aliments hipercalòrics, amb greixos saturats, greixos trans, sucres i sal.
– Hem d’incloure a la dieta aliments amb fibra, com cereals integrals, arrossos…
– Menjar fruites i verdures
– Beure molta aigua

Share